Zuiderloo
Logo Logo
30 oktober 2018

MorgenWonen, hoe werkt dat precies?

Het bouwen van een MorgenWoning wordt in de fabriek gedaan. Op de bouwplaats hebben de bouwvakkers de woningen in elkaar gezet. Dat gaat net anders dan bij de traditionele bouw. Nieuwsgierig hoe Morgenwoningen zijn opgebouwd? Hieronder lichten we het je graag toe. 

De fundering

De fundering van de MorgenWoningen bestaat uit een palenfundering met kant-en-klare betonbalken. Afhankelijk van de grond en de locatie is er gewerkt met boorpalen of kant-en-klare heipalen. Deze fundering is de basis om de woning op te bouwen met alle plug-and-play-elementen: betonnen binnenmuren, met isolatiemateriaal, kozijnen én baksteen.

De vloer: praktisch en comfortabel

De vloer is 1 van de plug-and-play-elementen. In de vloer zitten holle kokers waarin leidingen zijn verwerkt. Op de begane grond en op de 1e verdieping is er vloerverwarming. Op de vloer komen PVC-lamellen. 

Geen krakende trap in dit huis

Waar de meeste trappen gemaakt worden van hout, bestaat de trap in de MorgenWoningen uit beton. Hét voordeel hiervan? Geen gekraak meer als je naar boven of beneden loopt. Voor de afwerking van de trap is er gekozen voor vloerbedekking.

Spouwmuren met goede geluidsisolatie

Net als de trap bestaan ook de binnenmuren uit beton. De muren zijn in de fabriek gemaakt. De gevelelementen hebben op het beton een isolatielaag, kozijnen en baksteen. Ook de voeg is in de fabriek al aangebracht. Op de bouwplaats zijn de muren ankerloos naast de woning van de buren geplaatst. Dat geeft een goede geluidsisolatie.

Badkamer en toilet

Ook de badkamer en het toilet zijn als units voorbereid in de fabriek. Daar zijn ze op de vrachtwagen geladen en op de bouwplaats kant-en-klaar in het huis gemonteerd. De waterleidingen, bedradingen en afvoeren hoefden alleen nog maar gekoppeld te worden.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?