MorgenWonen impressie

Inschrijfprocedure

20 september '18

Op woensdag 17 september is de inschrijving van de 16 woningen type MorgenWonen gestart in Zuiderloo in Heiloo. In dit nieuwsbericht lees je de inschrijfprocedure en hoe de toewijzing van de woningen verloopt.

Inschrijven via Mijn Eigen Huis

Om straks een woning in Zuiderloo te kunnen kopen, heb je een Mijn Eigen Huis account nodig. Met je Mijn Eigen Huis account kan jij onder andere je eigen woningtype 'favorieten', zie je overzichtelijk de verkoopdocumentatie en geef jij je bouwnummer(s) door van je voorkeur.

Alle verkoopstukken die je nodig hebt om een keuze te maken voor een van de woningen, bekijk je via jouw Mijn Eigen Huis account en op de website. Denk hierbij onder andere aan de digitale verkooptekeningen en de digitale versie van de brochure. Deze informatie is eenvoudig te downloaden.

Mijn Eigen Huis account aanmaken

Nog geen Mijn Eigen Huis account aangemaakt? Je kunt dit op twee manieren doen.

  1. Rechtsboven op de website van De Wende zie je een zwart icoontje van een poppetje staan. Klik hier op en er verschijnt een nieuw scherm. Hier kun je met je emailadres en een zelfgekozen wachtwoord jouw Mijn Eigen Huis account aanmaken. Je kunt nu je favoriete woningen toevoegen door op de hartje te klikken bij het woningtype op de woningenpagina.

  2. Bij de afbeelding van de woningtypes op de woningpagina staat een hartje. Klik op het hartje bij jouw favoriete woning en er verschijnt een nieuw scherm waar je je eigen account kunt aanmaken. Zo voeg je je favoriete woning toe aan je Mijn Eigen Huis account en staan al je favoriete woningen bij elkaar.

Voorkeuren doorgeven

Tot donderdag 27 september 17.00 uur kan je je je voorkeuren doorgeven. Gedurende de inschrijfperiode kan je in je account maximaal vijf voorkeurkeuzes doorgeven. Let op! Pas als je een of meer voorkeuren hebt doorgegeven, sta je ingeschreven en doe je mee met de toewijzing. Het favorieten van een woningtype is nog geen inschrijving.

Toewijzing

Na de inschrijfperiode vindt de loting van de woningen plaats. De loting wordt verricht door de notaris.

Als er meerdere kandidaten zijn met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer kijken wij naar het rangnummer uit de loting van de notaris. Kandidaten die in eerste instantie niet in aanmerking komen voor een woningen worden genoteerd als reservekandidaat.

In de week van 1 oktober ontvangen kandidaten bericht in hun Mijn Eigen Huis omgeving over de loting en de toewijzing van de woningen.