Gasloos: wonen met lage energielasten

25 juli '18

De 16 MorgenWoningen hebben geen gasaansluiting. Dat betekent dat de woning all-electric is. Kost dat niet heel veel extra stroom, waardoor je energielasten omhoog gaan? Geen zorgen, je energielasten zullen juist lager worden. We laten het je graag zien hoe dat precies werkt.

Energieneutraal

De MorgenWoningen zijn energieneutraal. Dat houdt in dat de energie die je verbruikt, voor onder meer verwarmen/koelen van je huis en warm water, en de energie die je opwekt met de zonnepanelen ongeveer gelijk zijn. Alleen de stroomkosten voor bijvoorbeeld de wasmachine, droger en televisie komen er nog bij. Hierdoor heb je in jouw woning zeer lage energiekosten.

Computer

Lage energielasten

In het schema hieronder vergelijken we  de gemiddelde maandlasten voor energieverbruik van drie soorten woningen: een gemiddelde rijwoning met aardgas (geen recente nieuwbouw), een nieuwbouwwoning met een energielabel A aangesloten op gas en een energieneutrale woning zonder gasaansluiting.

De gegevens zijn berekend op basis van een gemiddeld verbruik. Bij afwijkingen t.o.v. van het gemiddelde zullen afwijkingen ontstaan in de opgegeven bedragen.

Schema vergelijking
Benieuwd welke woningen dit zijn? MorgenWonen
Benieuwd naar een nieuwe fase? Planning